Isolatieglas

Glaszetter Snel is de snelste leverancier van isolatieglas. Binnen 3 werkdagen leveren en monteren wij het isolatieglas. Zowel HR++ als HR+++ binnen 3 dagen geleverd.

Isolatieglas

Binnen 3 dagen geplaatst

Is uw woning nog voorzien van enkel glas? Dan doet u zichzelf tekort. Uw woning is daardoor niet voldoende geïsoleerd, waardoor u een minder comfortabel leefklimaat heeft. Daarnaast verbruikt u veel onnodige energie. Dit is niet alleen slecht voor het klimaat, maar ook voor uw portemonnee. U kunt namelijk enorm op uw energierekening besparen wanneer u uw enkel glas laat vervangen door isolatieglas. Tevens verhoogt u ermee uw leefklimaat doordat u de kou buiten laat en heeft u geen last meer van ijs- en condensvorming aan de binnenkant van het glas. Laat u daarom eens voorlichten door Glaszetter Snel. Wij leveren isolatieglas bij u thuis of bij uw bedrijf en monteren alles vakkundig en professioneel, zodat u optimaal van de voordelen van isolatieglas kunt genieten.

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas is een breed begrip en in vele varianten verkrijgbaar. Kenmerk van isolatieglas is dat het bestaat uit dubbel glas. Dit zijn twee glasplaten met een ruimte ertussen dat voor de isolatie zorgt. Bij de keuze voor dubbel glas bestaat de ruimte, oftewel de spouw uit droge lucht. Het glas wordt bij elkaar gehouden door een rand en afgewerkt met een speciale kit voor een luchtdichte spouw tussen de glasplaten. In vergelijking met enkel glas is dubbel glas al een enorme verbetering, maar er zijn tegenwoordig nog veel betere versies van geïsoleerd glas, zoals hoogrendementsglas.

De U-waarde van isolatieglas

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde. De U-waarde drukt uit hoeveel warmte er per seconde en per vierkante meter verloren gaat wanneer het verschil in temperatuur tussen buiten en binnen 1° Celsius is. Hoe lager de U-waarde is, des te minder warmte gaat er verloren. Dubbele beglazing heeft een U-waarde van 2,7 W/m²k, maar HR glas heeft een U-waarde tussen de 1,7 tot 2,00 W/m²k. De verbeterde versies van hoogrendementsglas hebben een nog lagere U-waarde en zullen nauwelijks nog warmte verliezen.

De voordelen van hoogrendementsglas

1. Wanneer u een keuze moet maken tussen de reguliere dubbele beglazing of hoogrendementsglas, hoeft de prijs u niet te weerhouden om voor het beter isolerende hoogrendementsglas te gaan. Het prijsverschil is namelijk maar klein, maar het comfort veel beter. Door het betere rendement van hoogrendementsglas kunt u ook meer terugverdienen.

2. Met hoogrendementsglas ervaart u veel meer comfort. In de winter zal warmte niet meer kunnen ontsnappen en hoeft u uw verwarming minder snel hoger te zetten. Zomers kunt u ook van hoogrendementsglas profiteren, want het glas zal de hitte van buiten weren zodat uw woning koel blijft.

3. U kunt behoorlijk besparen op uw energierekening. Afhankelijk van het soort rendementsglas kan de jaarlijkse besparing op uw energierekening oplopen tot € 300,-.

4. Naast een goede thermische isolatie heeft hoogrendementsglas ook een uitstekende geluidswerende isolatie.

5, Hoogrendementsglas is ook veiliger. Hierdoor neemt de kans op inbraak af en desgewenst kunt u ook inbraakwerend hoogrendementsglas nemen.

Keuze uit vele glassoorten

Naast isolatieglas kunt u bij Glaszetter Snel ook terecht voor alle andere glassoorten, zoals gekleurd glas, veiligheidsglas, brandwerend glas, glas in lood of zelfs beloopbaar glas. Vrijwel alle glassoorten hebben wij in voorraad, zodat u nooit lang hoeft te wachten. Ook als u glasschade heeft en u heeft met spoed nieuw glas nodig, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen binnen 30 minuten bij u ter plaatse zijn om uw glasschade vakkundig te herstellen en u betaald bij ons geen voorrijkosten. U kunt ook bij ons terecht voor bijzondere glasprojecten, zoals glazen tafelbladen, glazen trappen of voor spiegels op maat.

Hoogrendementsglas

HR glas is een sterk verbeterde versie van isolatieglas. Aan de binnenzijde van één van de glasplaten is een coating aangebracht dat bestaat uit een metaallaagje. Deze coating is niet zichtbaar, maar geeft wel een hogere isolatiewaarde. Toch voldoet hr glas niet meer volledig aan de huidig gestelde eisen betreffende de isolatiewaarden en kan het nog beter met HR+ glas. Bij HR+ glas bestaat de spouw tussen de glasplaten niet meer uit droge lucht, maar uit gassen. Dit kan krypton of argon gas zijn en zal voor een nog betere isolatie zorgen. HR+ glas heeft inmiddels de nodige verbeteringen ondergaan, dat uit is uitgemond in nog beter isolatieglas.

HR++ glas
Het verschil met HR+ glas is dat HR++ glas een bredere spouw heeft. Is de spouw bij HR+ glas nog zo’n 9 tot 12 millimeter, bij HR++ glas is de spouw zo’n 15 millimeter. Ook hier is de spouw gevuld met krypton of argon gas. Dit is ook direct merkbaar in de gemeten U-waarde van 1,2 W/m²k.

HR+++ glas
Met een U-waarde van slechts 0,5 tot 0,9 W/m²k behoort HR+++ glas tot het beste isolatieglas van dit moment. Dit glas wordt ook wel drievoudig glas genoemd en dat is niet voor niets. Het bestaat niet zoals de overige isolatieglazen uit twee glasplaten, maar uit drie glasplaten en een dubbele spouw. De dubbele spouw is ook nu weer voorzien van een gas en op de binnenzijden van het glas is een coating aangebracht. Overweegt u HR+++ glas? Neemt u dan contact op met Glaszetter Snel. Wij kunnen beoordelen of uw kozijnen hiervoor geschikt zijn. Dit glas is namelijk door een extra glasplaat zwaarder dan het overige isolatieglas.

Isolatieglas

Binnen 3 dagen geleverd en gemonteerd

isolatieglas

Glaszetter Snel

Uw betrouwbare partner voor al uw glas

Bij ons mag u rekenen op vakmanschap, professionele installatie van uw glas en deskundige medewerkers. Aangezien wij weten dat glasschade altijd op onverwachtse momenten komt, zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u geopend. U kunt daarom in noodgevallen altijd contact met ons opnemen, zodat wij binnen 30 minuten bij u ter plaatse zijn om de schade te repareren. Wij kunnen uw glas ook met spoed leveren. Als u uw gewenste glas voor 10:00 uur besteld, zullen wij het de volgende dag bij u afleveren. Neemt u daarom contact met ons op om uw wensen te bespreken of in noodgevallen als uw glas met spoed gerepareerd moet worden. Wij zullen dan zorgen voor een vakkundige levering en plaatsing van uw glas. Glaszetter Snel werkt al jaren nauw samen met Kitbedrijf Amsterdam en Elekticien Amsterdam.