Geluidswerend glas

Binnen 3 dagen geplaatst

Geluidswerend glas: minimaliseer geluidsoverlast

Heeft u last van geluidsoverlast, zoals van vliegtuigen, wegverkeer of luidruchtige buren? Geluidswerend glas kan een uitstekende oplossing zijn. Dit type glas bevat een onzichtbare folie dat geluid absorbeert, waardoor het natuurlijke lichtinval behouden blijft.

Hoe werkt geluidswerend glas?

Geluidswerend glas bevat een speciale PVB-folie (Polyvinylbutyral) tussen de glasplaten. Deze folie weerkaatst geluidsgolven, waardoor geluiden van buiten minder binnendringen. Ook geluid van binnen wordt minder hoorbaar voor de buitenwereld, wat ideaal is voor bijvoorbeeld kantoorruimtes, patiëntenkamers en theaters.

Het geluidswerend glas wordt getest op dB (decibel) reductie, oftewel de RW-index. Hoe lager deze waarde, hoe beter het glas geluid tegenhoudt. Moderne geluidswerende dubbele beglazing kan een indrukwekkende RW-index van 50dB bereiken.

Verschillende soorten geluidsisolerend glas

Glaszetter Snel biedt verschillende soorten geluidswerend glas aan, elk afgestemd op specifieke geluidsbronnen zoals luchtverkeer, wegverkeer, treinen en muziek. De keuze van het juiste type glas hangt af van de toonhoogte van het geluid en de afstand tot de bron. Wij komen bij u langs om de situatie en uw wensen grondig te bekijken komen met een op maat gemaakte oplossing.

Of u nu geluid van buiten wilt verminderen of geluid binnen wilt houden, geluidswerend glas biedt de oplossing. Voor geluid van buiten adviseren wij isolerend dubbelglas HR++ of triple glas HR+++, terwijl voor geluid van binnen geluidswerend veiligheidsglas wordt gebruikt.

Veelgestelde vragen over triple geluidswerend glas

Wat is triple glas en hoe werkt het?

Triple glas, ook bekend als HR+++ glas, bestaat uit drie glasplaten met twee spouwen ertussen. Deze spouwen zijn gevuld met een isolerend gas, wat bijdraagt aan de verbeterde thermische isolatie van het glas. De combinatie van meerdere glasplaten en isolerend gas zorgt voor een efficiënte werking, waardoor triple glas uitstekende warmte- en geluidsisolerende eigenschappen biedt.

Welke voordelen biedt triple glas?

Triple glas biedt diverse voordelen, waaronder:

  • Verbeterde thermische isolatie, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en energie wordt bespaard.
  • Uitstekende geluidsisolatie, waardoor geluidsoverlast van buiten wordt verminderd.
  • Verhoogd comfort in huis, met een gelijkmatige temperatuurverdeling en minder tocht.
  • Lagere energierekening op de lange termijn door verminderd energieverbruik voor verwarming en koeling.
  • Verhoogde waarde van de woning door de verbeterde isolatie-eigenschappen.
Is geluidswerend triple glas geschikt voor mijn woning?

Triple glas is geschikt voor de meeste woningen, vooral voor diegenen die streven naar een hoog niveau van thermisch en akoestisch comfort. Het kan worden gebruikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Het is echter belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de beschikbare ruimte in het kozijn en het budget voor de installatie.

Wat zijn de kosten van geluidswerend glas?
De kosten van triple glas kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen van de ramen, het type glas en eventuele extra functies zoals geluidswerende eigenschappen. Over het algemeen zijn de initiële kosten van triple glas hoger dan die van traditioneel dubbel glas, maar de besparingen op energiekosten op lange termijn kunnen dit compenseren.
Hoe wordt geluidswerend glas geïnstalleerd?

De installatie van triple glas vereist vakmanschap en precisie. Het bestaande kozijn moet mogelijk worden aangepast om plaats te bieden aan het dikkere glas. Het is raadzaam om een professionele glaszetter in te schakelen om de installatie uit te voeren en ervoor te zorgen dat het glas correct wordt geplaatst en afgedicht voor optimale prestaties. Glaszetter Snel biedt op alle installaties de conforme garanties.

Triple glas

Deskundige montage van geluidswerend glas

Een correcte montage van geluidswerend glas is cruciaal voor optimale prestaties. Glaszetter Snel beschikt over ervaren glaszetters die het glas vakkundig plaatsen. Ook kunnen wij speciale geluidswerende ventilatieroosters leveren voor een complete geluidswerende oplossing. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Geluidswerend glas

Binnen 3 dagen geleverd en gemonteerd

Glaszetter Snel

Uw betrouwbare partner voor al uw glas

Bij ons mag u rekenen op vakmanschap, professionele installatie van uw glas en deskundige medewerkers. Aangezien wij weten dat glasschade altijd op onverwachtse momenten komt, zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u geopend. U kunt daarom in noodgevallen altijd contact met ons opnemen, zodat wij binnen 30 minuten bij u ter plaatse zijn om de schade te repareren. Wij kunnen uw glas ook met spoed leveren. Als u uw gewenste glas voor 10:00 uur besteld, zullen wij het de volgende dag bij u afleveren. Neemt u daarom contact met ons op om uw wensen te bespreken of in noodgevallen als uw glas met spoed gerepareerd moet worden. Wij zullen dan zorgen voor een vakkundige levering en plaatsing van uw glas. Glaszetter Snel werkt al jaren nauw samen met Glashandel Amsterdam.