Triple glas

Binnen 3 dagen geplaatst

Wat is Triple glas en wat zijn de voordelen?

Triple glas, ook bekend als HR+++, is een type hoogrendementsglas dat uitzonderlijk isolerend is. Het bestaat uit drie glasplaten met twee spouwen ertussen, gevuld met een milieuvriendelijk edelgas. Deze constructie zorgt ervoor dat warmteverlies wordt geminimaliseerd en dat een comfortabel binnenklimaat wordt behouden. De metaalcoating in de spouw reflecteert warmte, waardoor het grootste deel in uw woning blijft.

Triple glas dikte

Triple glas is verkrijgbaar in diverse diktes, beginnend bij minimaal 24 mm. De dikte kan worden aangepast tot een maximum van 70 mm. Door deze toegenomen dikte weegt triple glas al snel zo’n 10 kg meer dan dubbelglas. De extra dikte en gewicht maken het vaak uitdagend om triple glas te installeren in bestaande kozijnen. Wij kunnen dit echter goed beoordelen en u van passend advies voorzien.

Triple glas U-waarde

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde: hoe lager deze waarde, hoe beter het glas isoleert. Enkelglas heeft bijvoorbeeld een U-waarde van ongeveer 6, terwijl dubbelglas/HR++ glas een U-waarde van 1,1 heeft. HR+++ glas kan een indrukwekkende U-waarde van slechts 0,6 bereiken.

De voordelen en nadelen van Triple glas

Voordelen van Triple glas

  • Beste isolatiewaarde: De U-waarde van triple glas ligt rond de 0,6, wat minimaal warmteverlies betekent.
  • Verhoogd wooncomfort: Het houdt uw woning warm in de winter en koel in de zomer, en vermindert koudeval.
  • Verlaagde stookkosten: Minder warmteverlies betekent lagere energierekeningen.
  • Extra geluiddempend: Naast isolatie tegen warmte, dempt triple glas ook geluid.

Nadelen van Triple glas

  • Condensatie aan de buitenzijde: Hoewel dit wijst op goede isolatie, kan het het zicht naar buiten belemmeren.
  • Past vaak niet in bestaande kozijnen: Vanwege de dikte en het gewicht is het meestal nodig nieuwe kozijnen te plaatsen.
  • Verminderde lichtinval: Meer glasplaten betekent minder lichtinval.

Kan Triple glas in mijn bestaande kozijnen?

Vanwege de extra dikte en gewicht is niet elk kozijn geschikt voor triple glas. Meestal vereist dit nieuwe kozijnen. Nieuwbouwwoningen zijn vaak al voorzien van triple glas of berekend op de installatie ervan.

Wat is een alternatief voor Triple glas: HR++ glas

Als uw kozijnen niet geschikt zijn voor triple glas, is HR++ glas een goed alternatief. Het bestaat uit twee glasplaten en vereist minder aanpassingen aan kozijnen.

Heeft u nog verdere vragen over Triple glas of wilt u Triple glas bestellen?

Neem gerust contact met ons op via. Onze professionele glaszetters staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en een vrijblijvende offerte op te stellen.

Triple glas

Diverse uitvoeringen beschikbaar

Triple glas kan worden besteld in verschillende uitvoeringen. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen voor figuurglas, zonwerend glas en veiligheidsglas, afhankelijk van uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Belang van ventilatie

Een goede ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Als er onvoldoende wordt geventileerd, kan dit leiden tot vochtproblemen en schimmelvorming. Mensen produceren vocht dat ergens naartoe moet kunnen. Vochtige lucht is moeilijker te verwarmen, wat resulteert in hogere stookkosten. Het installeren van ventilatieroosters in uw ramen is daarom een verstandige keuze. 

Professionele plaatsing van Triple glas

Glaszetter Snel is al meer dan 25 jaar actief en beschikt over ervaren glaszetters. De manier waarop het Triple glas wordt geïnstalleerd, bepaalt grotendeels de kwaliteit en isolatiewaarde ervan. Mocht er achteraf toch een probleem zijn, dan staan wij 24 uur per dag klaar met onze uitstekende garantie- en glasservice.

Uw huis verduurzamen met Triple glas

Overweegt u uw huis te renoveren of te verduurzamen? Triple glas is momenteel de meest isolerende optie op de markt. Met een U-waarde tussen de 0,5 en 0,9 biedt het aanzienlijk betere isolatie dan enkel glas, tot wel vijf keer meer.

Isolatieglas

Binnen 3 dagen geleverd en gemonteerd

Glaszetter Snel

Uw betrouwbare partner voor al uw glas

Bij ons mag u rekenen op vakmanschap, professionele installatie van uw glas en deskundige medewerkers. Aangezien wij weten dat glasschade altijd op onverwachtse momenten komt, zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u geopend. U kunt daarom in noodgevallen altijd contact met ons opnemen, zodat wij binnen 30 minuten bij u ter plaatse zijn om de schade te repareren. Wij kunnen uw glas ook met spoed leveren. Als u uw gewenste glas voor 10:00 uur besteld, zullen wij het de volgende dag bij u afleveren. Neemt u daarom contact met ons op om uw wensen te bespreken of in noodgevallen als uw glas met spoed gerepareerd moet worden. Wij zullen dan zorgen voor een vakkundige levering en plaatsing van uw glas. Glaszetter Snel werkt al jaren nauw samen met Glashandel Amsterdam