monumentenglas
monumentenglas glaszetter snel

Monumentenglas

Binnen 3 dagen geplaatst

Behoud van historisch karakter

Monumentale panden dragen de geschiedenis en het karakter van vervlogen tijden met zich mee, vaak nog voorzien van het oorspronkelijke glaswerk. Dit glas, met zijn onregelmatigheden en charme, weerspiegelt een tijd waarin perfectie niet de norm was zoals vandaag de dag. Monumentenglas belichaamt deze historische esthetiek, terwijl het tegelijkertijd de isolatiewaarde van moderne beglazing biedt. Hier verkennen we de kenmerken en voordelen van monumentenglas, en laten we zien in welke varianten het beschikbaar is.

Monumentale gebouwen worden vaak gekenmerkt door traditionele dunne glassponningen die essentieel zijn voor het behoud van hun historische uitstraling. Moderne glasbedrijven, zoals Glaszetter Snel, zijn gespecialiseerd in het plaatsen van monumentenglas met behoud van deze authentieke details. Hierdoor voldoet het nieuwe glas aan de eisen van welstandscommissies en kunnen bewoners genieten van verbeterd comfort zonder afbreuk te doen aan de historische ambiance.

Isolatiewaarde van monumentenglas

Monumentenglas combineert de allure van vervlogen tijden met hedendaagse isolatietechnologie. Door de unieke samenstelling behoudt het glas zijn karakteristieke uitstraling, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor verbeterd wooncomfort en lagere stookkosten. Met een isolatiewaarde die zich ergens tussen enkelglas en HR++ glas bevindt, biedt monumentenglas een ideale balans tussen authenticiteit en energie-efficiëntie.

Teruggebeld worden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Glaszetter nodig met spoed?

24/7 bereikbaar voor voor spoedgevallen! Dag en nacht kunt u onze spoedservice bellen. Wij hebben altijd glaszetters paraat staan en hebben altijd een oplossing.

Voordelen van ultradun isolerend monumentenglas

Het gebruik van monumentenglas biedt diverse voordelen, waaronder:

  • Uitstekende isolatiewaarde: Ondanks de dunheid van het glas, verbetert monumentenglas aanzienlijk de thermische isolatie en geluidswering.
  • Uitsluiten van condensvorming: Het dubbele glas voorkomt condensvorming aan de binnenkant van de ramen, wat de levensduur van kozijnen en schilderwerk verlengt.
  • Vermindering van kou: Het glas minimaliseert het verschijnsel van kou, wat resulteert in een aangenamer binnenklimaat en verhoogd comfort.

Soorten monumentenglas

Monumentenglas is beschikbaar in verschillende varianten, passend bij de tijd waarin het gebouw is opgetrokken:

  • Traditioneel glas: Voor gebouwen gebouwd vóór 1900, met kenmerkende onregelmatigheden en variaties.
  • Ambachtelijk glas: Gebruikt in panden van vóór 1920, met veel vertekeningen, reliëf en verkleuringen.
  • Klassiek glas: Typerend voor gebouwen uit de periode 1920 – 1960, met lichte streepvorming.
  • Modern glas: Gebruikt in gebouwen vanaf 1960, met een glad oppervlak en minimale onregelmatigheden.

Kosten van Monumentenglas

De kosten van monumentenglas variëren afhankelijk van de dikte. Voor enkel monumentenglas van 3 mm dik liggen de kosten rond de € 50,- per m², terwijl dubbel monumentenglas van 10 mm dik tussen de € 200,- en € 275,- per m² kost. Het is belangrijk om de beste isolatiewaarde te balanceren met het behoud van het historische karakter en de lichtdoorlatendheid die past bij uw pand.

Monumentenglas

Binnen 3 dagen geleverd en gemonteerd

Glaszetter Snel

Uw betrouwbare partner voor al uw glas

Bij ons mag u rekenen op vakmanschap, professionele installatie van uw glas en deskundige medewerkers. Aangezien wij weten dat glasschade altijd op onverwachtse momenten komt, zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u geopend. U kunt daarom in noodgevallen altijd contact met ons opnemen, zodat wij binnen 30 minuten bij u ter plaatse zijn om de schade te repareren. Wij kunnen uw glas ook met spoed leveren. Als u uw gewenste glas voor 10:00 uur besteld, zullen wij het de volgende dag bij u afleveren. Neemt u daarom contact met ons op om uw wensen te bespreken of in noodgevallen als uw glas met spoed gerepareerd moet worden. Wij zullen dan zorgen voor een vakkundige levering en plaatsing van uw glas. Glaszetter Snel werkt al jaren nauw samen met Glashandel Amsterdam.