vacuumglas
ventilatierooster glaszetter Snel

Vacuümglas

Binnen 3 dagen geplaatst

De toekomst van isolatieglas?

Vacuümglas vertegenwoordigt een baanbrekende ontwikkeling op het gebied van isolatie. Het betreft uiterst dun isolatieglas waarbij twee glasplaten gescheiden worden door een vacuümruimte. In tegenstelling tot conventioneel isolatieglas, waarbij edelgas of lucht wordt gebruikt, minimaliseert het vacuüm elke vorm van warmtegeleiding. Dit resulteert in een uitzonderlijk goede geluids- en warmte-isolatie met minder materiaal dan bij HR++ of triple glas.
Deze eigenschap maakt vacuümglas niet alleen buitengewoon efficiënt in isolatiewaarde, maar ook veel duurzamer in materiaalgebruik. De microscopische afstandhouders die inherent zijn aan vacuümglas voorkomen dat de twee glasplaten imploderen tijdens het vacuümproces.
Dun, krachtig en duurzaam: Vacuümglas is een baanbrekende ontwikkeling in glasisolatie. Twee glasplaten, gescheiden door een vacuüm, creëren een ongeëvenaarde barrière tegen geluid en warmte.
Vergeleken met traditioneel isolatieglas:

 • Extreem dun: Bespaar ruimte en geniet van een slanke, moderne uitstraling.
 • Betere isolatie: Minder materiaal, meer comfort en lagere energiekosten.
 • Duurzaam geproduceerd: Minder materiaalgebruik en een lagere ecologische voetafdruk.

Wat is vacuümglas?

Vacuümglas bestaat uit dubbele beglazing, waarbij twee glasbladen van elk minimaal 3 mm dik worden gebruikt. Eén van deze glasbladen is voorzien van een super isolerende coating. Deze glasbladen worden gescheiden door een vacuümruimte van slechts 0,1 mm. Dankzij deze vacuümruimte is er zeer weinig warmtegeleiding tussen de glasplaten. Het vacuümglas is daardoor maar liefst vier keer dunner dan triple glas en weegt een derde minder bij dezelfde afmeting.

Teruggebeld worden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Glaszetter nodig met spoed?

24/7 bereikbaar voor voor spoedgevallen! Dag en nacht kunt u onze spoedservice bellen. Wij hebben altijd glaszetters paraat staan en hebben altijd een oplossing.

Voordelen vacuümglas

Vacuümglas is een revolutionaire ontwikkeling in isolatieglas. Het combineert ongeëvenaarde energieprestaties met een fraaie esthetiek, waardoor het perfect is voor nieuwbouw en renovatieprojecten. De voordelen van vacuümglas:

 • Beste isolatiewaarde op de markt: Met een U-waarde van 0,40 overtreft vacuümglas triple glas (0,80) aanzienlijk. Dit resulteert in een significant lager energieverbruik en lagere stookkosten.
 • Optimale geluidisolatie: Vacuümglas biedt een geluidsreductie van -36 dB, vergeleken met -33 dB voor triple glas. Geniet van ultieme rust en stilte in uw woning.
 • Eenvoudige installatie: Door de geringe dikte (vanaf 6 mm) past vacuümglas probleemloos in bestaande kozijnen. U bespaart op de kosten van nieuwe kozijnen.
 • Meer natuurlijk licht: Vacuümglas heeft een 15% hogere lichtdoorlaat dan triple glas. Laat uw woning baden in natuurlijk licht.
 • Lange levensduur: Vacuümglas heeft een verwachte levensduur van maar liefst 50 jaar.
 • Veiligheidsglas: Vacuümglas is gehard veiligheidsglas zonder kans op thermische breuk.
 • Verhoogt de woningwaarde: Door het betere energielabel stijgt de waarde van uw woning.
 • Subsidiemogelijkheden: Profiteer van subsidies tot €65,50 per m².
 • Vacuümglas: de perfecte keuze voor een comfortabel, energiezuinig en stijlvol huis.

Waarom kiezen voor vacuümglas van Glaszetter Snel?

Bij Glaszetter Snel vindt u vacuümglas dat gebruik maakt van de meest geavanceerde technologie die momenteel beschikbaar is. Hierdoor wordt een optimaal comfort gerealiseerd dat de prestaties van traditioneel isolatieglas overtreft. Bovendien werken wij met ervaren monteurs in eigen dienst, waardoor u verzekerd bent van een hoogwaardige montage die de beloofde isolatiewaarden daadwerkelijk realiseert.

Het meest geschikte vacuümglas voor uw situatie

Bij Glaszetter Snel ontvangt u deskundig advies over welk merk en welke uitvoering vacuümglas het beste past bij uw situatie. Hierbij wordt ook zorgvuldig overwogen of vacuümglas daadwerkelijk de juiste keuze is voor uw specifieke behoeften. Hoewel vacuümglas iets duurder is dan traditioneel isolatieglas, streven wij ernaar om de kosten en voordelen goed in balans te houden. U kunt vertrouwen op eerlijk en objectief advies van Glaszetter Snel.

De duurzaamheid van vacuümglas

Vacuümglas draagt niet alleen bij aan energiebesparing op stookkosten, maar is ook loodvrij en volledig recyclebaar. Dit maakt het een ideaal product voor toepassing binnen de circulaire economie in de bouw- en renovatiesector. Bovendien heeft vacuümglas een extreem lange levensduur, waarbij de isolatiewaarde behouden blijft bij een correcte installatie.

Hoeveel kost vacuümglas?

Vacuümglas is een hoogwaardig product, waardoor de prijs hoger ligt dan die van traditioneel isolatieglas. Gemiddeld begint de prijs van vacuümglas vanaf €250,- exclusief BTW per vierkante meter. Hoewel de initiële kosten hoger zijn, wordt dit gecompenseerd door de lange levensduur en een garantieperiode van 15 jaar. Bovendien blijft de isolatiewaarde van vacuümglas na verloop van tijd behouden, in tegenstelling tot traditioneel isolatieglas.

Voor monumentale panden en nieuwbouw

Monumentale gebouwen:

 • Behoud authenticiteit: Vacuümglas is dun, licht en heeft een lage U-waarde, waardoor het perfect is voor plaatsing in bestaande kozijnen zonder afbreuk te doen aan de historische waarde.
 • Authentieke uitstraling: Verkrijgbaar in diverse stijlen, inclusief met trekstrepen voor een perfecte match met uw monumentale pand.

Nieuwbouw:

 • Spectaculaire uitstraling: De geringe dikte van vacuümglas in combinatie met hoge isolatiewaarden maakt slanke ramen met een maximale lichtinval mogelijk.
 • Moderne esthetiek: Kies voor vlak glas met een harde reflectie voor een strakke, moderne uitstraling.
 • Vacuümglas: een innovatieve oplossing met voordelen voor alle toepassingen:
 • Uitstekende isolatie: Bespaar op energiekosten en geniet van een comfortabel binnenklimaat.
 • Dun en licht: Eenvoudige installatie in bestaande en nieuwe kozijnen.
 • Authentieke en moderne stijlen: Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen voor een perfecte match met uw gebouw.

Glaszetter Snel is expert in het monteren van vacuümglas

Het monteren van ultra dun vacuümglas in bestaande (monumentale) kozijnen is een specialistische klus. Dit doen we in drie stappen:

 1. Het bestaande glas met stopverf wordt met beleid verwijderd uit de bestaande sponningen. Om de levensduur van de bestaande kozijnen optimaal te verlengen, worden de sponning geverfd met speciale duurzame grondverf.
 2. Het vacuümglas wordt hermetisch in de sponning verlijmd. Hierdoor wordt het raam volledig rondom afgedicht. Wij gebruiken hiervoor speciaal geteste lijm- en kit soorten om er voor te zorgen dat de kitten niet de zwarte kit randen van het vacuümglas aantasten.
 3. De buitenkant wordt netjes afgewerkt met een stopverfvervanger. De uitstraling is hetzelfde als traditionele stopverf, maar deze moderne variant kan veel beter tegen warmte en kou. De stopverf zal dus niet scheuren, wat zorgt voor een langere levensduur van uw ramen en kozijnen.

De monteurs van Glaszetter Snel hebben veel ervaring en ze beschikken over het VCA certificaat (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers). Dit betekent voor u simpelweg dat we de beste kwaliteit leveren en onze afspraken nakomen.

Vacuümglas

Binnen 3 dagen geleverd en gemonteerd

Glaszetter Snel

Uw betrouwbare partner voor al uw glas

Bij ons mag u rekenen op vakmanschap, professionele installatie van uw glas en deskundige medewerkers. Aangezien wij weten dat glasschade altijd op onverwachtse momenten komt, zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u geopend. U kunt daarom in noodgevallen altijd contact met ons opnemen, zodat wij binnen 30 minuten bij u ter plaatse zijn om de schade te repareren. Wij kunnen uw glas ook met spoed leveren. Als u uw gewenste glas voor 10:00 uur besteld, zullen wij het de volgende dag bij u afleveren. Neemt u daarom contact met ons op om uw wensen te bespreken of in noodgevallen als uw glas met spoed gerepareerd moet worden. Wij zullen dan zorgen voor een vakkundige levering en plaatsing van uw glas. Glaszetter Snel werkt al jaren nauw samen met Glashandel Amsterdam.